Тръмп похвали Колумбия и разкритикува Мексико във връзка с борбата срещу наркотиците

  • 10 август 2019 08:43

  • 432
  • 1
Тръмп похвали Колумбия и разкритикува Мексико във връзка с борбата срещу наркотиците
© Getty Images/Guliver

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския похвали Колумбия и разкритикува Мексико във връзка с борбата срещу наркотиците, предаде ДПА.

И двете държави остават в списъка на Съединените щати със страни, през които преминават важни артерии на трафика с наркотици и които са основни производители на дрога. Тръмп обаче се изказа по много различен начин по адрес на Колумбия и Мексико, отбелязва ДПА.

Според Тръмп колумбийският президент Иван Дуке е постигнал голям напредък в борбата с отглеждането на кока и производството на кокаин в сравнение със своя предшественик на президентския пост.

По данни на Белия дом общата площ, на която се отглежда кока в Колумбия, е намаляла през миналата година до 208 000 хектара в сравнение с 209 000 хектара през 2017 г.

Колумбийските власти изпратиха войници да изкоренят 71 000 хектара с кока, откакто Дуке дойде на власт през август миналата година, заяви вчера колумбийският външен министър Карлос Олмес Трухильо.

Тръмп похвали плановете на Колумбия с помощта на авиация да пръска насажденията с кока с глифозат. 

Според американския президент Мексико трябва да положи още усилия, за да спре потока на наркотици към Съединените щати.

Правителството на мексиканския президент Андрес Мануел Лопес Обрадор отговори, че се бори с производството и трафика на наркотици "често на висока човешка и материална цена".

Последвайте канала на

БТА
432 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Тоя пък...

2019.08.10 | 09:01

1

Тоя пък постоянно се вживява в ролята на стожер на света...?!Или хвали,или критикува,или санкции налага за щяло и не щяло...-,,на всяка манджа-мерудия"...?!

Добави коментар

Водещи новини