Вашингтон няма да реагира пресилено на изстреляните от Северна Корея ракети

  • 06 август 2019 14:22

  • 213
  • 1
Вашингтон няма да реагира пресилено на изстреляните от Северна Корея ракети
© Getty Images/Guliver

Министърът отбраната на САЩ Марк Еспър заяви, че Вашингтон няма да реагира пресилено на серията извършени от Северна Корея изстрелвания на ракети и ще остави отворена вратата за преговори с Пхенян, предаде Ройтерс.

Северна Корея изстреля ракети край източното си крайбрежие, съобщи южнокорейската армия, на фона на протестите на Пхенян, че съвместните военни учения на САЩ и Южна Корея нарушават дипломатически споразумения.

"Ключът е да оставим отворена вратата за дипломацията. Няма да реагираме пресилено, но ги наблюдаваме, следим ги отблизо и знаем какво се случва", заяви Еспър пред журналисти, пътуващи с него за Япония.

Той добави, че изстреляните днес ракети са били балистични ракети с малък обсег и че ще обсъди въпроса за Северна Корея с колегите си в Япония и Южна Корея по време на предстоящите си посещения в тези страни.

Последвайте канала на

БТА
213 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.06 | 16:18

1

Вашингтон няма да реагира пресилено на изстреляните от Северна Корея ракети, защото има един путьо за президент. По същата причина няма да обръща внимание и на Иран, защото го е страх. Преди него в Щатите имаше президенти.

Добави коментар

Водещи новини