Помпейо: Не изключвам възможността един ден да се кандидатирам за Белия дом

  • 29 юли 2019 21:44

  • 386
  • 2
Помпейо: Не изключвам възможността един ден да се кандидатирам за Белия дом
© gettyimages

Американският държавен секретар Майк Помпейо, смятан за верен съюзник на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, не изключва възможността да се канидатира един ден за президент на САЩ, съобщи БТА, цитирайки АФП.

"Не мога да предскажа каква ще е следващата ми работа и мисля, че и в този случай е така", каза той в отговор на въпрос дали има амбиции да стане президент. Помпейо добави, че би служил всякак на Америка. Той говори пред Вашингтонския икономически куб. Изтъквайки своите 18 години федерална служба, включително в армията, в Конгреса и сега в изпълнителната власт, където бе директор на ЦРУ, преди да бъде назначен за държавен секретар, той каза, че чувства дълг към САЩ.

Държавният секретар каза, че Тръмп иска да започне изтеглянето на американските войски в Афганистан преди президентските избори през ноември 2020 г.

На въпрос дали очаква намаляване на американския контингент в Афганистан преди вота, шефът на американската дипломация отговори: "Такова указание получих от президента на САЩ. Той каза недвусмислено: "Сложете край на безкрайните войни, започнете изтеглянето", разкри Помпейо.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
386 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2019.07.29 | 21:58

2

Абе мани недей

Ferdi Mravkata

2019.07.29 | 21:48

1

I Az...I Az...

Добави коментар

Водещи новини