Новите правила на Тръмп за предоставяне на убежище предизвикаха съдебни дела

  • 17 юли 2019 07:25

  • 460
  • 0
 Новите правила на Тръмп за предоставяне на убежище предизвикаха съдебни дела
© Getty (архив)

Стотици имигранти се явиха във вторник на мексиканско-американската граница с надеждата да влязат в САЩ, но най-вероятно ще бъдат върнати обратно съгласно новите правила на администрацията на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за предоставяне на убежище, които влязоха в сила във вторник, предаде АП.

Съгласно новия регламент американското правителство ще отхвърля молби за убежище, депозирани на южната граница на САЩ от имигранти, които не са поискали предоставяне на същия статут в Мексико или в друга страна, през която са минали. Регламентът ще се прилага също и за деца, които са прекосили границата сами.

Новите правила веднага бяха оспорени във федерални съдилища от групи, които защитават правата на имигрантите. Има заведени дела в Сан Франциско и във Вашингтон. Новият регламент е най-мощният до момента опит на президента Тръмп да намали броя на хората, които търсят убежище в САЩ, отбелязва АП.

Повечето от имигрантите, които пристигат на границата, са преминали през Мексико, включително граждани на страни от Централна Америка, африканци, кубинци и граждани на Хаити. Това означава, че за тях ще бъде почти невъзможно да получат убежище в САЩ, посочва агенцията.

Последвайте канала на

БТА
460 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини