Джулиан Асандж бил руска ръка в избирането на Доналд Тръмп?

  • 16 юли 2019 12:46

  • 644
  • 3
Джулиан Асандж бил руска ръка в избирането на Доналд Тръмп?
© Getty (архив)

Основателят на WikiLeaks Джулиан Асанж се е намесвал във вота за американски президент през 2016 г. и тогава е бил свързан с руските специални служби, предаде Си Ен Ен.

Американската телевизия заяви, че е  получила документ от правителството на Еквадор. В книжата се е посочвало как австралиецът, докато е бил в посолството на Кито в Лондон (2012-2019 г.), се е сдобил с техника. Благодарение на получената техника той е могъл да извършва хакерски атаки и разбива сайтове на Демократическата партия. Според информацията част от оборудването е дошло от Русия.

Си Ен Ен припомни как звездата на австралиеца е изгряла с публикацията на документите от Държавния департамент, когато дипломатическата централа на Вашингтон е била ръководена от Хилари КлинтънХилари КлинтънХилари Клинтън (по баща Родъм)– американска юристка и политичка. Хилари Родъм е родена на 26. Асанж нееднократно е заявявал, че не искал да види бившата първа дама в Белия дом. Той нееднократно я наричал зло, съобщи още медията от САЩ. Изборите на 8 ноември 2016 г. са били спечелени от Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския.

Британската полиция е задържала Асанж през април 2019 г. след като президентът на Еквадор Ленин Морено е разрешил на служилите да влязат в мисията.

Основателят на сайта очаква съдбата си. Той е преследван от САЩ заради публикациите и е заплашен от смъртна присъда. По-рано днес Лондон е заявил, че няма предаде Асанж на страна, в която се издават смъртни присъди.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
644 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Сз

2019.07.17 | 04:45

3

Тръмп пръв се зарадва на изтеклите писма.Тръмп наричаше Хилъри с много по обилни епитети.Тръмп беше първия набеден за Ръка на Путин.Мисля,че е логично да осъдят първо Тръмп.

2019.07.16 | 18:09

2

Тези малоумници ще надминат чичко Сталин откъм репресивни мерки. Сценарият е един и същ, само сценаристите и актьорите са си сменили местата. Сталиновите репресии в края 30-те години са започвали с донос срещу жертвата, после са повдигали обвинения за всевъзможни неудачи на съветската власт, а накрая е завършвало с обвинения в саботьорство и шпионаж в полза на "империалистическите държави". Рано обвиниха Асанж във връзки с руските тайни служби. Преди това трябваше да го обвинят за Скрипал, шпионаж в полза на Иран, убийството на Лора Палмър и т.н.

Крум Усаинския чушкопек на кожени пиперки

2019.07.16 | 14:08

1

Обичам здрава руска ръка да ме наведе пред зажеднял донбаски взвод !!!Ура и Слава !!!!!!!

Добави коментар

Водещи новини