Родители на убито от полицай 17-годишно момиче все още не знаят защо е било застреляно

  • 15 юли 2019 14:12

  • 24647
  • 1
Родители на убито от полицай 17-годишно момиче все още не знаят защо е било застреляно
© Gettyimages (архив)

Родителите на 17-годишната Хана Уилямс, убита преди няколко дни при пътна проверка от служител на реда в Калифорния, все още са в неведение защо дъщеря им е била застреляна.

,,Искаме просто да разберем какво се е случило през онази вечер, защото никой нищо не ни е казвал на нас. Всичко, което знаем до момента, е или от медиите, или от социалните мрежи'', разкри пред американски медии 19-годишната сестра на жертвата.

По информация на медиите отвъд Океана между колата на тийнейджърката и тази на полицая изведнъж се получил ''физически контакт'', при което служителят дал сигнал на момичето да отбие автомобила и да спре.

При проверката полицаят забелязал в непосредствена близост до момичето пистолет ''Берета'', за който по-късно било установено, че не е бил истински.

Момичето по-късно починало в болницата. Инцидентът е станал в петък вечерта, като местните власти отказват да разкрият конкретните обстоятелства, довели до възникването на стрелба от страна на полицейския служител.

Засега е ясно, че ''оръжието'' на 17-годишната Хана Уилямс не е било отбелязано с ярка оранжева лента, какъвто е федералният закон, за да покаже, че въпросният пистолет не е истински. От следствието обещаха в ''близките дни'' да предоставят повече информация по случая.

Близки на жертвата споделиха още, че тя никога не е разбирала от оръжия, нито някога е имала проблеми с алкохол или наркотици. По думите им заради младостта си не била и опитен шофьор и никога преди този случай не е излизала да кара по магистралата.

Последвайте канала на

Novini.bg
24647 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Още един

2019.07.15 | 18:00

1

Много жалко за девойката и родителите й. Но защо трябва нас да уведомяват за това? Всявате още и още стрес м/у хората. И настроения с/у полицаите - преди да отворят новината, колко от хората ще помислят, че е в Бг?

Добави коментар

Водещи новини