Доналд Тръмп: През уикенда започва голяма операция по депортиране на незаконни имигранти

12 юли 2019 19:05

Доналд Тръмп: През уикенда започва голяма операция по депортиране на незаконни имигранти
© gettyimages
1120 2

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския потвърди днес, че през уикенда ще бъде предприета мащабна операция по депортиране на незаконни имигранти, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Пред журналисти в градината на Белия дом Тръмп заяви, че тези хора са дошли незаконно и антиимиграционната полиция ще ги върне в страните им.

Президентът съобщи за планираната вълна от арести първо на 21 юни, но операцията беше отложена с две седмици, за да се даде време на Конгреса да се опита да постигне компромис за мерките за сигурност по границата с Мексико.

В. "Ню Йорк таймс" съобщи в четвъртък, че в неделя в около 10 града ще започнат полицейски проверки срещу незаконната имиграция. На първо време ще бъдат засегнати около 2000 семейства. Демократическата опозиция разкритикува тази операция, която според нея застрашава хора, които са се установили в САЩ отдавна и са създали там семейства.

Според "Ню Йорк таймс" обект на операцията са хора, пристигнали в САЩ наскоро. Документите им за получаване на статут са били подадени в края на 2018 г., а през февруари тези хора са били уведомени, че подлежат на експулсиране. Няколко организации внесоха в четвъртък апелации в нюйоркски съд за анулиране на заповедите за експулсиране. Те настояха също арестуваните незаконните имигранти да бъдат изслушани от имиграционен съдия, който да реши каква да е съдбата им.

В понеделник Тръмп ще с срещне в Белия дом с президента на Гватемала - една от трите страни (заедно със Салвадор и Хондурас), от които идват повечето мигранти в последните години.

Мая Йорданова
1120 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Die Deutsche Wehrmacht

2019.07.12 | 23:15

2

Къде е сега Третия райх и неговите хора да въведат малко световен ред!? Американските тарикати ги гонят,докато ние европейците ги приемаме тези при.мати. Евреите ще си платят за всичко!

2019.07.12 | 19:43

1

tramp gi deportira hemafrodita merkel gi prebira ha kajete mi na kade ni vodi hemafrodita.

Добави коментар

Водещи новини