Борис Джонсън: Подалият оставка наш посланик в САЩ е превъзходен дипломат

  • 10 юли 2019 16:31

  • 818
  • 0
Борис Джонсън: Подалият оставка наш посланик в САЩ е превъзходен дипломат
© Getty (архив)

Ким Дарък е превъзходен дипломат и държавните служители не трябва да бъдат въвличани в политически игри. Това заяви днес главният претендент за премиерския пост във Великобритания Борис Джонсън, цитиран от Ройтерс.

Дарък подаде оставка като посланик на Великобритания в САЩ, след като Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския го нарече глупав и смахнат след изтичането в пресата на поверителни документи, в които дипломатът окачествява като неспособно правителството на американския президент.

Джонсън не изрази подкрепа за Дарък на вчерашния телевизионен дебат между него и другия основен претендент за нов лидер на британската Консервативна партия и министър-председател Джереми Хънт. Бившият външен министър обаче на друга проява днес той окачестви Дарък като превъзходен дипломат и добави, че който и да е отговорен за изтичането на документите, е направил лоша услуга на нашите държавни служители, на хората, които дават безпристрастни съвети на министрите. "Не е редно кариерите и бъдещето на държавните служители да бъдат въвличани в политическия дневен ред", добави той.

"Безпрецедентно е лидерът на приятелска държава да откаже да работи с британски пратеник", каза днес пред депутати началникът на дипломатическата служба към Форин офис Саймън Макдоналд.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
818 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини