САЩ и Китай подновиха разговорите за намиране на изход от търговския конфликт

  • 10 юли 2019 06:46

  • 331
  • 0
САЩ и Китай подновиха разговорите за намиране на изход от търговския конфликт
© Pixabay

Американски и китайски преговарящи разговаряха днес по телефона, подновявайки дискусиите за слагане край на търговската конфронтация между двете най-големи икономики в света, предаде Ройтерс.

Постоянният търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър и министърът на финансите Стивън Мнучин разговаряха следобед с китайските си колеги усилията за намиране на изход от застоя в търговския конфликт между страните им да се подновят, посочва Франс прес.

Лайтхайзър и Мнучин говориха с китайския вицепремиер Лю Хъ и министъра на търговията Чжон Шан "преговорите за решаване на търговските въпроси между Китай и САЩ да продължат", каза американски висш представител, уточнявайки, че тези дискусии също ще продължат.

На срещата на върха в японския град Осака в края на юни президентите Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и Си Цзинпин избегнаха нова ескалация на напрежението, обявявайки примирие в търговската война и увеличаването на митата.

Двамата лидери решиха преговорите да бъдат възобновени след внезапното им прекъсване през май, тъй като, според Вашингтон, Пекин се е отказал от ангажиментите си в търговските отношения между двете страни.

Президентът Тръмп оттегли заплахата си да наложи нови вносни мита, които биха засегнали китайски стоки за над 500 милиарда долара, купувани от САЩ годишно.

Последвайте канала на

БТА
331 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини