Гледай на живо

Евро 2020: Германия - Унгария 0:1

Доналд Тръмп отправи сериозно предупреждение към Иран

04 юли 2019 06:44

Доналд Тръмп отправи сериозно предупреждение към Иран
© Getty Images/Guliver
2881 2

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския предупреди вчера, че има риск заплахите на Иран да се обърнат срещу ислямската република, предаде Франс прес.

Става дума за изявлението на иранските власти, че ще обогатяват уран над забранения от иранското ядрено споразумение лимит.

"Внимавай със заплахите, Иран. Те може да се обърнат срещу вас по начин, който не сте виждали досега", написа в Туитър Тръмп.

Изявлението на Техеран във връзка с обогатяването на уран, направено въпреки предупрежденията на враговете на Иран и на неговите партньори, бе направено на фона на и без това силното напрежение с Вашингтон. То предизвика опасения от разгаряне на конфликт в стратегическия регион на Персийския залив.

Мярката бе оповестена в съвета на министрите от иранския президент Хасан Рохани, който повторно изказа недоволството си от Съединените щати, Европа, Китай и Русия, които държи отговорни за сегашната ситуация около подписаното през 2015 г. във Виена иранско ядрено споразумение, отбелязва Франс прес.

Ръководителите на дипломацията на Европейския съюз, на Франция, Германия и Великобритания призоваха във вторник Техеран да се откаже от решението си да обогатява уран над допустимия от ядрената сделка лимит и да се въздържа от предприемането на нови мерки, които биха довели до нейното отслабване.

БТА
2881 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
.

2019.07.04 | 07:17

1

Тръмп: Бау-бау-бау...
Кучето си лае, керванът си върви :)

1

2019.07.04 | 09:52

2

Керванът върви срещу теб

Добави коментар

Водещи новини