Тръмп заяви, че не се стреми към война с Иран

  • 22 юни 2019 07:15

  • 1032
  • 5
Тръмп заяви, че не се стреми към война с Иран
© Getty Images/Guliver (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза, че не се стреми към война с Иран, но предупреди, че ако се стигне до сблъсък, той ще доведе до "унищожение", съобщи Ройтерс, като цитира интервю на Тръмп пред Ен Би Си.

"Аз не се стремя към война и ако се стигне до война, това ще бъде унищожение, каквото не сте виждали преди. Но аз не се стремя да направя това", каза Тръмп пред телевизията в петък, след като отмени планиран въздушен удар срещу ирански цели в отговор на свалянето на американски дрон от Иран.

По-рано държавният департамент опроверга информацията, че САЩ са изпратили послание до Иран с оманско посредничество, и нарече съобщението "иранска пропаганда", съобщи ТАСС.

Говорителката на американското външно ведомство Морган Ортагюс написа в Туитър: "Съобщението, че вчера (в четвъртък - б.ред.) през нощта е било предадено послание на иранците чрез омански канал, е абсолютно невярно. Тези информации са чиста иранска пропаганда".

Ройтерс съобщи, като се позова на неназовани ирански правителствени източници, че иранското ръководство е получило през нощта срещу петък предупреждение от американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за планиран американски удар срещу Иран, ако Иран не се съгласи на преговори в определения от Вашингтон срок.

По-рано говорителят на Върховния съвет за национална сигурност на Иран Кейван Хосрави, цитиран от държавната телевизия, също опроверга информацията.

Последвайте канала на

БТА
1032 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БЪЛГАРИН

2019.06.22 | 16:46

5

ако има конфликт - аз съм за Иран ! Всички нормални ,здравомислещи хора ще са на тяхна страна ! Защото знаем американската мечта- да идеш на изток ,да крадеш петрол и държавен резерв на цената на хиляди и милиони избити говеда. В името на илюминатите и еврейте. Смърт за америка !

2019.06.22 | 11:32

4

Те Иран точно това целят и онази патка Демократката ви кълве без стръф на куката

2019.06.22 | 10:06

3

БРАВО НА ТРЪМП! ПОВЕЧЕ БОЙ ЗА ВЪШКАВИТЕ ДЖИХАДИСТИ!

.

2019.06.22 | 09:18

1

Да, определено ако направи някоя глупост това ще доведе до унищожение на краварника!

2019.06.22 | 10:06

2

ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СМЪРТ НА ВОСТОЧНАТА ДЖАМАХИРИЯ

Добави коментар

Водещи новини