Доналд Тръмп обвини "Ню Йорк таймс" във "виртуално предателство" заради вестникарска статия

  • 16 юни 2019 14:59

  • 562
  • 3
Доналд Тръмп обвини "Ню Йорк таймс" във "виртуално предателство" заради вестникарска статия
© Getty Images (архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обвини в събота "Ню Йорк таймс" във "виртуално предателство" чрез публикации, според които САЩ предприемат все повече информационни атаки срещу електропроводните мрежи на Русия, предаде Франс прес.

""Ню Йорк таймс" пусна материал, в който казват, че САЩ съществено засилват кибератаките си срещу Русия. Това е акт на виртуално предателство", написа Тръмп в Туитър. "ПРИ ТОВА Е ЛЪЖА!" - заяви той, като нарече нюйоркския всекидневник "корумпиран" и повтори обвиненията си, че журналистите са "врагове на народа".

Вчера вестникът съобщи, че американското правителство е активизирало информационните си атаки срещу електропроводните мрежи и други обекти в Русия, за да изпрати предупреждение на Москва, заподозряна, че прави същото в САЩ, и за да подготви евентуална кибернетична атака при мащабен конфликт между двете страни.

Според американски представители, цитирани в изданието, Тръмп не бил подробно информиран за тези операции. Пентагонът и тайните служби се колебаели дали да осведомяват президента за текущите операции срещу Москва "от страх как ще реагира той и с оглед възможността той да ги отмени или да ги обсъди с чуждестранни представители, ккато през 2017 г., когато той спомена за една деликатна операция пред руския външен министър", обяснява "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
562 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.06.16 | 21:08

3

Царят на сделките!

Ap4o

2019.06.16 | 17:34

2

жалко човече-масонска играчка - тръмп , абсолютно чучело без мозък

2019.06.16 | 16:23

1

Тръмп е Бог, само той единствен е праведен. Всички останали по света са маскари.

Добави коментар

Водещи новини