Тръмп отново обвини Туитър в предубеденост към консерваторите

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е на мнение, че социалната мрежа Туитър (Twitter) се отнася с предубеждение към консервативните политици, а ръководството ѝ прави огромна грешка, отказвайки да възстанови блокираните профили, предаде ТАСС.

"Туитър трябва да разреши на блокираните консерватори да се върнат обратно на тази платформа без каквито и да било ограничения. Това се нарича свобода на словото, нали. Правите огромна грешка!" написа Тръмп в Туитър днес. Американският президент не уточни за какви точно блокирани профили става дума.

Тръмп е заявявал нееднократно, че администрацията на големите социални мрежи Фейсбук (Facebook) и Туитър, както и търсачката Гугъл (Google), потискат гласа на консервативната аудитория и крият положителна информация и новини за ситуацията в САЩ за периода на управлението му. 

Американските власти подготвят мащабно разследване срещу Амазон (Amazon), Епъл (Apple), Фейсбук и Гугъл за евентуални нарушения на антимонополното законодателства на страната, съобщи по-рано Ройтерс. Същевременно в понеделник демократите в долната камара на Конгреса обявиха, че започват собствено разследване. Те възнамеряват да проверят дали технологичните гиганти не са станали прекалено големи и влиятелни, застрашавайки по този начин честната конкуренция и интересите на потребителите, отбелязва БТА. 

Коментари

  1. 2019.06.10 | 08:00

    Тоя вече става жалък

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Кой според Вас ще бъде следващият президент на САЩ?

Избрано от Интернет