Парламентаристи оставиха над 2 милиона имигранти в САЩ

Камарата на представителите в Конгреса на САЩ одобри законодателна мярка за слагане край на заплахата от депортиране, която дълго време тегнеше над имигрантите без документи - около 2 милиона души, известни като "мечтатели", влезли нелегално в САЩ като деца, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

Контролираната от демократите Камара прие мярката с 237 на 187 гласа въпреки съпротивата на Белия дом, според който тя ще облагодетелства незаконната имиграция.

Одобреният законопроект ще защити от депортация също около 460 000 имигранти, които пребивават законно в САЩ по силата на програма за временна закрила, предназначена за страни, пострадали от война или природно бедствие.

Имигрантите ще получат възможност за законно пребиваване и гражданство.

Републиканците критикуват законодателната мярка заради липсата на гаранции за пограничната сигурност и твърдят, че е твърде мека. На практика няма шанс тя дори да бъде обсъдена в контролирания от републиканците Сенат, а Белият дом заплаши с вето.

Коментари

  1. 2019.06.05 | 10:14

    тая снимка с тия маймуни не е коректна. в сащ са предимно латиноамериканци. има огромна разлика между арабски ислямисти и мексикански католици.

    1. 2019.06.06 | 20:22

      Снимката може и да не е коректна, но в последствията няма разлика или ако има "мексиканските католици" са първенци.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет