"Локхийд Мартин'': Ф-16 е най-доброто за българските Военновъздушни сили

  • 04 юни 2019 12:44

  • 619
  • 3
"Локхийд Мартин'': Ф-16 е най-доброто за българските Военновъздушни сили
© Gettyimages (архив)

От ''Локхийд Мартин'' излязоха с коментар по повод одобрението на Конгреса на САЩ България да получи възможност за закупуване на цялостен пакет за 8 многоцелеви изтребителя Ф-16 Блок 70.

Публикуваме изявлението на компанията без редакторска намеса:

,,Преговорите за сключване на договор между правителствата на България и САЩ продължават и ние сме уверени, че Ф-16 Блок 70 е най-добрата комбинация от оперативни способности, най-ниски разходи за експлоатационния цикъл и цялостни разходи за програмата, която ще отговори на изискванията на българските военновъздушни сили в бъдеще.

Процесът по чуждестранни военни продажби (FMS) е функция на политиката на правителството на САЩ, но е важно да се уточни, че оценките за разходите, включени в нотификацията на Конгреса, дават максималната обща цена. Така се предоставя възможност за допълнително разширяване на програмата, без да се изисква повторно одобрение от американския Конгрес. Тази цена обаче не е показателна за крайната стойност на договора и не трябва да се разглежда по този начин. Одобрението на Конгреса е важна стъпка в процеса по чуждестранни военни продажби. То е необходимо условие преди правителството на САЩ да може да изпрати финалната си оферта до правителството на България'', заяви Джон Нилсън, директор Комуникации на "Lockheed Martin" за Европа и Израел.

Последвайте канала на

Novini.bg
619 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
IBRA

2019.06.04 | 19:51

3

купувайте ги по бързо че ми омръзна да чакам,самолета си е ОК

kik

2019.06.04 | 14:24

2

Na gol tumbak- 4ifte pi6tovi 6te kaja az.

Посмешища

2019.06.04 | 14:16

1

Оставаше "Локхийд Мартин" да не си похвалят продукцията. Кой друг е казал същото? Никой! Всички се подсмихват, прихват или направо се подиграват, че българите са купили най-добрите анимационни самолети, които някой път ще им бъдат доставени.

Добави коментар

Водещи новини