САЩ ще отговорят с военна ила, ако интересите им бъдат атакувани от Иран, заяви американски представител 

  • 30 май 2019 21:19

  • 858
  • 2
САЩ ще отговорят с военна ила, ако интересите им бъдат атакувани от Иран, заяви американски представител 
© Getty Images/Guliver

САЩ ще отговорят с военна сила, ако интересите им бъдат атакувани от Иран, каза на пресконференция днес американският специален представител за Иран Брайън Хук, цитиран от Ройтерс.

Хук се изказа пред журналисти преди извънредната среща на върха на арабски лидери в Мека, Саудитска Арабия.

Висшият американски дипломат каза, че действията, които досега САЩ са предприели в Залива, включващи предислоциране на военни сили, са имали "желания сдържащ ефект върху оценката на риска от страна на (иранския) режим".

Хук добави, че САЩ ще изчакат резултатите от разследването на атаките срещу петролни танкери край бреговете на Обединените арабски емирства, преди да обсъдят вариантите за отговор.

При посещението си в Лондон днес съветникът по въпросите на националната сигурност на Белия дом Джон Болтън заяви, че заплахата от Иран не е изчезнала, но бързите действия на САЩ са спомогнали за сдържането ѝ.

"Не смятам, че тази заплаха е изчезнала, но смятам за допустимо да се каже поне отчасти, че бързият отговор, разполагането на войски и други предприети от нас стъпки са послужили като възпиращ фактор", заяви съветникът на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, пише БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
858 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Ап40

2019.05.31 | 08:07

2

Искат им златото и петрола, това е, скапани американски консуматори

2019.05.31 | 00:45

1

Иран е имало преди Христа . Ще го има и след .... Залог към всички ...

Добави коментар

Водещи новини