Съд постанови $1 млн. обезщетение на семейство заради полицейска немарливост

  • 21 май 2019 10:26

  • 1089
  • 0
Съд постанови $1 млн. обезщетение на семейство заради полицейска немарливост
© Gettyimages (архив)

Съд в щата Мисисипи постанови един милион долара обезщетение на семейството на 67-годишна жена, убита през 2014 г. заради неадекватни действия на полицията. По думите на семейството полицията е могла да спаси живота на жертвата, ако се бе намесила по-добре.

,,Ако властите бяха следвали съответните политики и процедури - нещо, което те не са направили - твърде вероятно е тази жена днес да беше жива'', заяви за медиите адвокатът на опечаленото семейство.

Според разпространената информация в деня на убийството 67-годишната жена е позвъняла на 911, за да съобщи за крадец в дома си. Но вместо да ѝ помогнат, от спешната централа не са се опитали да я задържат на телефона, каквото е изискването в такива ситуации, нито са я питали дали има видимост към крадеца. После, когато на адреса пристигнал полицейският патрул, служителите нито потърсили жената, за да се уверят дали е добре, нито претърсили периметъра около дома ѝ. Вместо това те постояли известно време пред къщата, след което си тръгнали.

33-годишният Алонсо Стюарт, обвинен в убийството, признава по-късно, че все още се е намирал в дома на жертвата, когато патрулът е пристигнал на адреса.

Тялото на убитата жена е било намерено от член на семейството 11 часа по-късно.

Диспечерът, приел обаждането, и двамата полицаи, отишли на адреса, без да предприемат никакви действия, по-късно са били уволнени.

Последвайте канала на

Novini.bg
1089 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини