Майк Помпейо: В Русия ще обсъдим положението във Венецуела, Сирия и Афганистан

Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо заяви, че по време на посещението си в Русия от 12 до 14 май възнамерява да обсъди положението във Венецуела, а също да опита да намери начини за сътрудничество между Вашингтон и Москва по политиката за Афганистан и Сирия, предаде ТАСС.

В публикувано снощи интервю пред тв канал Си Ен Би Си Помпейо отбеляза, че има много области, в които той се надява САЩ и Русия да намерят общи интереси. "Може да не успеем. Ако не успеем [да намерим общите интереси], всеки ще тръгне по свой път", каза първият дипломат на САЩ. Той подчерта, че докато е бил начело на ЦРУ, е имал добро сътрудничество с руснаците в борбата с тероризма, което е позволило да бъде спасен живота на граждани на САЩ и Русия.

ТАСС припомни за съобщението от сряда на руското външно министерство, според което външният министър Сергей Лавров ще обсъди в Сочи с Помпейо двустранните отношения и положението във Венецуела, Сирия и Афганистан. Говорителят на Кремъл не изключи Помпейо да бъде приет и от президента Владимир ПутинВладимир Путин Владимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През.

Коментари

  1. 2019.05.12 | 13:55

    да се приготви да прави СВИРКИ. ТОВА НЕ Е КОЛОНИЯТА ТИКВОСТАН. РУСИЯ и КИТАЙ СА БЪДЕЩИТЕ ХЕГЕМОНИ НА ПЛАНЕТАТА.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет