Зеленски не иска да бъде въвлечен във вътрешнополитическите конфликти на САЩ

  • 12 май 2019 07:04

  • 1314
  • 3
Зеленски не иска да бъде въвлечен във вътрешнополитическите конфликти на САЩ
© Getty Images/Guliver

Новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски не иска да бъде въвлечен в делото за предполагаеми връзки на сина на бившия американски вицепрезидент Джо Байдън с украинска газова компания, предаде ТАСС, цитирайки в. "Вашингтон пост".

Според публикуваната вчера статия, източници на американския вестник в екипа на украинския президента са съобщили, че Зеленски "се опасява да не бъде въвлечен във вътрешнополитическия конфликт в САЩ, което може да навреди на Украйна".

Според Киев интересът на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския към подобни разследвания е вътрешен въпрос на САЩ и екипът на Зеленски е решен "да не допуснем това да ни отвлича от дневния ред". "Това не е наша война", заявил е източник от екипа на новоизбрания президент.

В петък Рудолф Джулиани, адвокатът на президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, обяви че отменя пътуването си до Украйна. Той планираше да убеди Зеленски да извърши разследване по въпроси, представляващи голям интерес за Тръмп, включително за евентуални връзки на сина на вицепрезидента на САЩ Джо Байдън с газова компания, собственост на неназован украински олигарх.

"Няма да замина, защото мисля, че ще се сблъскам с група хора, които са врагове на президента (Тръмп), а в някои случаи и врагове на САЩ", заяви адвокат Джулиани. Той изрази увереност, че Зеленски е обкръжен от хора, които са врагове на Тръмп, както и от корумпирани лица, които са в сговор с демократите.

"Нито Владимир, нито заобикалящите го са врагове на Америка или нейния президент. Определено нито един от тях не е такъв", подчертава източник на в. "Вашингтон пост", отбелязвайки, че "не искаме всичко да се свежда до подобни обвинения".

Последвайте канала на

БТА
1314 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
няма как да си соросоид долен

2019.05.12 | 09:50

3

И ДА НЕ ЗАЩИТАВАШ ЦИОНИСКИТЕ ГИ ГОСПОДАРИ,КОЙТО ТИ ПЛАШАТ. УБИЙ СОРОСОИД СПАСИ БЪЛГАРИЯ.

Наблюдател

2019.05.12 | 07:19

1

Зеленски е зелен в политиката и в краваро-еврейо-наглостсаксонските политически и икономически игри ,и ционистите ще го"сготвят" някой ден.

Няма как да си патриот, и да не бъдеш русофоб!

2019.05.12 | 08:10

2

Зеленски още в началото заби диктатора Путин в земята, като каза, че ще дава гражданство на руснаци, които искат да избягат от режомът му!

Добави коментар

Водещи новини