Мит Ромни печели с минимална преднина в Охайо

  • 07 март 2012 09:22

  • 533
  • 0
Мит Ромни печели с минимална преднина  в Охайо
©

Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на не успя да се отърве от конкурентите си на  първичните избори и партийните събрания в десетте щата от т.нар. супервторник, предаде Ройтерс.

Според последните резултати от първичните избори в Охайо  Ромни печели с минимална преднина. Резултатите от Охайо са  смятани за ключови, тъй като досега в историята на американските избори няма избран президент, който да не е получил мнозинство  в този щат. Разбира се, посочват информационните агенции, засега никой не може да каже какви са позициите в Охайо на сегашния  президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, който се кандидатира за втори мандат.

В супервторника се гласува в Джорджия, Охайо, Тенеси,  Вирджиния, Оклахома, Масачузетс, Айдахо, Северна Дакота, Аляска  и Върмонт, които излъчват общо 419 делегати за националния  конгрес на републиканците. За най-важни се смятат резултатите в  Джорджия, Охайо и Тенеси, в които битката е съответно за 76, 63  и 58 делегати. Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на спечели в пет щата - Охайо /с 38 на сто от  гласовете спрямо 37 на сто за Рик СанторумРик Санторум Ричард Джон Санторум е американски политик и кандидат на Републиканската партия за/, Айдахо /с 69 на  сто/, Масачузетс /72 на сто/, Върмонт /40 на сто/ и Вирджиния  /60 на сто/. Неговият основен конкурент Рик СанторумРик Санторум Ричард Джон Санторум е американски политик и кандидат на Републиканската партия за печели в  Оклахома /34 на сто/, Северна Дакота /40 на сто/ и Тенеси /37 на сто/. Нют Гингрич излезе на първо място единствено в Джорджия  /с 47на сто от гласовете/.

Все още не са обявени резултатите от гласуването в Аляска.

Последвайте канала на

БТА
533 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини