Популярността на Доналд Тръмп премина прага от 45%

  • 07 май 2019 07:19

  • 983
  • 0
Популярността на Доналд Тръмп премина прага от 45%
© Getty Images/Guliver

Популярността на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския премина прага от 45 процента, според института Галъп. Това се случва за първи път, откакто Тръмп влезе в Белия дом на 20 януари 2017 г., предаде Франс прес.

Според данните 46 процента от американците одобряват действия на президента си. 50 процента не ги одобряват. Тези данни бяха оповестени след публикуване на серия от добри икономически индикатори и на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър, който заключи, че е нямало съглашателство между екипа на Тръмп и Русия по време на изборите през 2016 г.

Данните са въз основа на допитване, извършено от 17 до 30 април, тоест преди последните разкрития за писмото на Робърт Мълър до министъра на правосъдието Бил Бар, в което той изразява недоволството си от начина, по който последният обобщи изводите от разследването му.

Сред републиканците Тръмп се радва на 91-процентно доверие, а сред демократите на едва 12-процентно, показва допитването.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
983 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини