Тръмп отново няма да присъства на вечерята на асоциацията на кореспондентите в Белия дом

  • 06 април 2019 06:50

  • 373
  • 0
Тръмп отново няма да присъства на вечерята на асоциацията на кореспондентите в Белия дом
© Gettyimages

Американският президент Доналд Тръмп съобщи вчера, че отново няма да присъства на годишната галавечеря на асоциацията на журналистите, акредитирани към Белия дом, и нарече събитието прекалено отрицателно, предаде Ройтерс. Така за трети път президентът ще пропусне престижната вечеря, която ще е на 27 април в хотел във Вашингтон.

Тръмп има трудни отношения с акредитираните в Белия дом журналисти, които често обвинява, че са пристрастни. Въпреки това той отговаря на журналистически въпроси почти всеки ден. Той информира журналистите на южната морава пред Белия дом, че ще бъде на политическа проява със свои привърженици, вместо да отиде на вечерята.

,,Ще отида на митинг, защото вечерята е толкова скучна и толкова негативна, затова ще направим много положително събитие'', каза президентът.

Тръмп добави, че мястото на митинга още не е избрано, но той ще е голям, а вечерята на кореспондентите е прекалено негативна. "Обичам положителните неща", каза президентът.

Обикновено на тази вечеря се отдава дължимото на свободното слово и свободата на печата. Предишните президенти на САЩ по правило уважаваха поканата да присъстват и произнасяха реч, посочват ДПА и Франс прес.

Първоначално Тръмп намекна, че тази година може да присъства, след като организаторите промениха традиционния формат и се отказаха да канят комик, посочва Асошиейтед прес. Тази година вечерята ще се концентрира най-вече върху журналистиката, а не върху блясъка и известните имена, заради критики, че събитието се е отклонило от целите си, уточнява ДПА.

Почетен оратор ще е историкът и носител на награда "Пулицър" Рон Черноу. Това е разчупване на традицията асоциацията обикновено да кани комик, който да направи основното изказване. Миналата година това беше Мишел Улф. Тя изпълни монолог, в който подложи на жестока критика високопоставени политици и личности от медиите, но беше критикувана задето е била прекалено рязка.

Вечерите на кореспондентите при Белия дом започват през 1921 г. От 1980 г. досега всички президенти са присъствали на събитието, с изключение на Роналд Рейгън през 1981 г., когато се възстановяваше от нападение, при което беше тежко ранен. На вечерята през 2011 г., на която беше гост, Тръмп стана мишена на критиките на тогавашния президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, който се подигра с пристрастеността му към теории на конспирацията, посочва АФП.

Години наред магнатът в областта на недвижимите имоти Тръмп поставяше под съмнение родното място на Обама и легитимността му като президент на САЩ.

Последвайте канала на

БТА
373 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини