Тръмп предприема стъпки за спиране на преките помощи за Салвадор, Гватемала и Хондурас

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския предприема първи стъпки за прекратяване на пряката помощ за Салвадор, Гватемала и Хондурас, чиито граждани бягат на север и затрудняват работата на разположените по южната граница на САЩ федерални служители, предаде Асошиейтед прес.

Държавният департамент съобщи, че ще работи с Конгреса за преустановяване на плащанията за 2017 г. и 2018 г. за трите централноамерикански държави. Оттам тръгват много от хората, присъединили се към колоните от мигранти, прекосили Мексико към границата със САЩ.

Президентът Тръмп превърна тези кервани в символ на това, което той нарича опасностите от незаконната имиграция, посочва АП.

Държавният глава на САЩ се върна и към предишна своя заплаха, която не е изпълнил - да затвори границата с Мексико. В петък той отново обърна внимание върху тази възможност, а вчера засегна въпроса и в Туитър, въпреки предупрежденията, че затворената граница ще предизвика икономическа бъркотия и от двете страни.

Демократите в американския Конгрес изтъкнаха, че спирането на помощта за трите централноамерикански държави допълнително ще увеличи притока на мигранти към САЩ.

Съобщението на Държавния департамент за преустановяване на помощта по заповед на Тръмп съвпадна с вчерашна визита на водещи демократи от Камарата на представителите в Салвадор. Демократите нарекоха тази стъпка на президента "напълно контрапродуктивна".

Тръмп заплаши да затвори южната граница идната седмица, ако мексиканските власти не спрат незабавно всякаква незаконни имиграция.

Коментари

  1. 2019.03.31 | 14:49

    Тръмп не мисли с главата си. Този човек все повече и повече изолира Щатите от света. Да му мислят обикновените Американци. Вече много станаха простотиите му.

  2. 2019.03.31 | 13:19

    Дават помощи с откраднатото от тези страни, гадовете! Върнете им откраднатото и няма да имат нужда от помощи..

  3. 2019.03.31 | 10:02

    на кочината,според баба Ванга. КИТАЙ ,СТАВА СИЛА НОМЕР ЕДНО.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Какъв ще бъде президентският мандат на Джо Байдън?

Избрано от Интернет