ВР ще плати 7.8 млрд. долара за петролния разлив през 2010 г.

  • 03 март 2012 18:36

  • 528
  • 0
ВР ще плати 7.8 млрд. долара за петролния разлив през 2010 г.
©

Петролодобивната компания British Petrolium „Бритиш петролиум” ще плати 7.8 млрд. долара за петролния разлив в Мексиканския залив от 2010 г., пише Вашингтон пост.

Фирмата е постигнала споразумение с адвокатите, представляващи пострадалите от петролния разлив в Мексиканския залив през 2010 г. частни ищци и юридически лица преди началото на съдебния процес във федералния съд на Ню Орлеанс, съобщи компанията. Очаква да се фирмата да изплати договорените средства от доверителния фонд, който компанията основа по време на разлива за изплащане на индивидуални и бизнес искове без те да минават през съд.
Споразумението включва 2.3 млрд. долара, които да помогнат за възстановяването на загубите на икономиката, свързани с риболова в залива. Останалата част от парите ще бъдат разпределени по икономически и медицински претенции. Процесът ще бъда наблюдаван от съда. Компанията се съгласи да осигурява медицински консултации през следващите 21 години на хората, подали жалби, свързани със здравното им състояние и да изплати 105 млн. долара за подобряване на здравните услуги в Мексиканския залив, пише американският вестник.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
528 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини