Посланичката на САЩ в Украйна прикани украинците да гласуват на изборите за президент 

  • 24 март 2019 15:05

  • 493
  • 2
 Посланичката на САЩ в Украйна прикани украинците да гласуват на изборите за президент 
© Getty Images/Guliver (архив)

САЩ очакват от Украйна свободни и справедливи президентски избори на 31 март. Това заяви посланичката на САЩ в Украйна Мари Йованович, която прикани украинците да гласуват, предаде ТАСС.

"САЩ подкрепят народа на Украйна в очакване на свободни, справедливи и безопасни избори в Украйна идната седмица. И ние призоваваме украинската власт, гражданското общество и всички граждани да дадат своя принос за украинската демокрация", каза Йованович във видеообръщение, поместено на страницата на мисията във Фейсбук.

"Знаете ли къде ще бъдете след седмица? Ако все още не сте запланували да гласувате на изборите, призовавам ви да го направите. Демокрацията работи само с активно участие на гражданите. И същността на изборите е в това как определяме своите лидери и им казваме какво очакваме от действията им", отбеляза Йованович.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
493 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.03.24 | 16:53

2

Тая щатска лайнобъркачка какво се бърка във вътрешните работи на Украйна ?! Докараха ги до гражданска война с хиляди убити ! От най богатата и развита република я направиха най - бедната и разрушиха нейната икономика ! Изнасят чернозема и младите украинци ! Всичко това само и срещу Русия !

ВИДЯХ МЕ Я

2019.03.24 | 15:57

1

ВАШАТА "ДЕМОКРАЦИЯ". ОТ 10 МИЛИОНА ОСТАНАХМЕ НЯМА И 5 СЪС ЦИГАНИСКИЯ ПАРАЗИТ ОБЩО. И ХОХЛИТЕ СА ТРЪГНАЛИ ПО НАШИЯ ПЪТ.

Добави коментар

Водещи новини