Помпейо: САЩ все още имат много работа за вършене в Сирия

  • 23 март 2019 18:15

  • 538
  • 4
Помпейо: САЩ все още имат много работа за вършене в Сирия
© Getty Images/Guliver

САЩ все още имат много работа за вършене, въпреки териториалното поражение на джихадистката групировка "Ислямска държава" в Сирия. Това заяви днес държавният секретар Майк Помпейо, цитиран от Асошиейтед прес. 

"Мисията ни не се е променила", заяви Помпейо в отговор на въпрос, зададен по време на посещението му в Ливан, дали САЩ ще предоставят допълнително финансиране, за да предотвратят възраждането на организацията. 

"Все още имаме много работа за вършене, за да гарантираме, че радикалният ислямски тероризъм не продължава да се разраства", допълни той. 

Сирийските демократични сили (СДС) - подкрепяна от САЩ опозиционна сирийска групировка, обяви по-рано днес, че е освободила последното селище, контролирано от ИД в Сирия, и провъзгласи победа над групировката.

Ден по-рано американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че ислямистите повече не контролират никаква територия в Сирия, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
538 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2019.03.24 | 17:19

4

Нямате никаква работа там в Сирия ! Нито в Украйна , нито във Венецуела ! Никъде не ви искат ! Айде макара ! Чупката ! Иначе ще ядете уйя ! Кръстен ПОСЕЙДОН ! Ако не ви харесва ще ви пратят АВАНГАРД !

Крум Усаински-Крупник

2019.03.23 | 21:18

3

Цървули!!!Колкото и да не им се иска на ватенките и фесовете,Американците остават в Сирия!!!Няма да остават на тези Азиатски Примитиви да точат нефта!!!Ще си го карат във Велика Америка!!!Ура и Слава!!!

сикиш

2019.03.23 | 20:54

2

Най важната работа е да се изметете от там, защото никой не ве е канил.

2019.03.23 | 19:00

1

Аха, има и още - трябва да си ходят.

Добави коментар

Водещи новини