Жаир Болсонаро пристигна на посещение в САЩ

  • 18 март 2019 07:05

  • 183
  • 0
Жаир Болсонаро пристигна на посещение в САЩ
© Getty Images/Guliver

Бразилският президент Жаир Болсонаро пристигна вчера на посещение в Съединените щати, съобщи Франс прес.

Това е първото пътуване на Болсонаро в чужбина за двустранна среща, откакто встъпи в длъжност на 1 януари. През януари той участва на икономическия форум в Давос.

Бразилският президент е придружен от шестима членове на кабинета си, включително министъра на външните работи Ернесто Араужо, на икономиката Пауло Гедес, на правосъдието и обществената сигурност Сержио Моро.

Едуардо Болсонаро, син на крайнодесния президент и депутат, който играе голяма роля в сближаването на Бразилия с американската ултраконсервативна десница, също е във Вашингтон.

"За пръв път от много време във Вашингтон идва бразилски президент, който не е антиамерикански настроен", написа Болсонаро в "Туитър". "Това е началото на съюз за свобода и благоденствие, каквито бразилците винаги са желали".

Бразилският държавен глава ще се срещне с американския си колега Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския утре. Една от основните теми на разговорите им се очаква да бъде кризата във Венецуела. Очаква се и двамата да потвърдят твърдата си линия срещу президента социалист Николас Мадуро.

Последвайте канала на

БТА
183 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини