Барак Обама не обяви дали ще се кандидатира за президент

  • 17 март 2019 07:08

  • 1264
  • 2
Барак Обама не обяви дали ще се кандидатира за президент
© Gettyimages

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън не обяви тази вечер, че ще се кандидатира за президент на изборите догодина, както очакваха много демократи, но допусна грешка на езика, която може би показва, че има намерение да го направи скоро, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес.

В реч на официална вечеря на активисти на Демократическата партия в щата Делауер Байдън отправи открити критики срещу действащия президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Според бившия вицепрезидент на Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият САЩ имат нужда да намерят възможност за консенсус, за да преодолеят разделението, което според него всява Белият дом.

"Казват ми, че съм подложен на критики от новата левица. Аз съм най-прогресивният от всички, кандидатирали се за президент", заяви Байдън, преди да се поправи. "Извинете, от тези, които биха се кандидатирали", заяви той с усмивка.
Присъстващите обаче забелязаха двусмислието и някои се скандираха "давай, Джо, давай". "Не го направих нарочно", отвърна Байдън, преди да продължи прекъснатата си реч.

Според бившия вицепрезидент предстоящите през 2020 г. президентски избори са най-важните от цял век, защото "залогът е толкова голям", отбелязва АФП.

Останалата част от речта на Байдън също звучеше като произнесена от политик, който се готви да обяви кандидатурата си, отбелязва АП.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1264 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Опорна точка

2019.03.17 | 07:50

2

А Путашвили няма нужда да прави каквито и да е изявления, защото Русия му се полага пожизнено

2019.03.17 | 07:49

1

СОЦИАЛИЗМА Е БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини