Майк Помпейо обнадежден след срещата на Тръмп с Ким Чен-ун

  • 28 февруари 2019 17:15

  • 504
  • 2
Майк Помпейо обнадежден след срещата на Тръмп с Ким Чен-ун
© gettyimages

Американският държавен секретар на Майк Помпейо каза днес, че САЩ и Северна Корея може да проведат още срещи, след като на разговорите на високо равнище между президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и северкорейския лидер Ким Чен-унКим Чен-унКим Чен Ун (на хангъл 김정은, на ханджа 金正恩, на английски Kim Jong-Un) е севернокорейски политически, не беше постигнато споразумение. Няма обаче план това да стане веднага, предаде Ройтерс.

"Не сме определили дата. Струва ми се, че ще отнеме известно време, всеки има нужда да се реорганизира малко. Но съм много обнадежден, че специалният пратеник Бигън и този екип ще се съберат, преди да е минало много време", каза Помпейо пред журналисти по време на полета от Виетнам за Филипините. Помпейо увери, че неговият екип ще се захване с работа още утре, предаде БТА, цитирайки АП.

Помпейо каза, че лично президентът Тръмп е взел решение да не подписва споразумение с КНДР в Ханой. Държавният секретар обяви също, че Вашингтон отново е поискал от Пхенян да разкрие данни за всички ядрени обекти на територията на КНДР, предаде ТАСС.

По темата Индия-Пакистан Помпейо каза, че е разговарял с лидерите на двете държави на фона на напрежението между Делхи и Исламабад и ги е призовал да избегнат "всякакво действие, което може да ескалира и съществено да увеличи риска", предаде Ройтерс.

Държавният секретар съобщи, че САЩ продължават да работят по планове за доставка на хуманитарна помощ на Венецуела, след като войски, верни на президента Николас Мадуро, попречиха на конвой с помощи да влезе в страната. "Надяваме се, че през следващите две седмици ще можем наистина да вървим към пробив по този проблем. Това е огромен проблем", каза Помпейо, цитиран от Ройтерс.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
504 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ха сега де

2019.03.02 | 19:02

2

Ама и Майк Помпейо ли си има "държавен секретар"!?
Значи, затова така добре им вървят амбициите!

aP4o

2019.02.28 | 19:12

1

death to amerika

Добави коментар

Водещи новини