Тръмп разкритикува "незаконен опит" да бъде свален от длъжност

  • 18 февруари 2019 21:37

  • 1304
  • 2
Тръмп разкритикува "незаконен опит" да бъде свален от длъжност
© Getty Images/Guliver

Президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че заместник-министърът на правосъдието Род Розенстайн и бившият и.д. директор на ФБР Андрю Маккейб "като че ли са планирали много незаконно действие", когато през 2017 г. са обсъждали конституционни начини да го свалят от длъжност, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Този разговор бе споменат през септември от медиите и е потвърден от Маккейб, който стана и.д. шеф на ФБР след уволнението на Джеймс Коми през май 2017 г.

По онова време, заявява в излъчено вчера интервю за Си Би Ес Маккейб, Розенстайн и той самият са били силно обезпокоени от действията на Тръмп, когото подозирали в опит да осуети разследването за възможно съглашателство между неговия предизборен екип и Русия.

По този повод Розенстайн и Маккейб обсъдили 25-ата поправка на конституцията, която позволява на вицепрезидента и мнозинство от министрите да свалят президента от длъжност, ако се прецени, че той не е в състояние да изпълнява задълженията си.

Днес президентът Тръмп постави под съмнение надеждността на Андрю Маккейб, който през март 2018 г. бе уволнен от ФБР, като същевременно изглежда се довери на тези негови твърдения.

"Леле, толкова много лъжи от и.д. директор на ФБР и вече опозорен Андрю Маккейб. Той беше уволнен за лъжите си и разказът му днес става още по-откачен. Той и Род Розенстайн изглежда са планирали едно много незаконно деяние и са били разкрити", написа Тръмп в Туитър.

Миналата година, след като новината за този разговор излезе в медиите за пръв път, Розенстайн отрече да е предлагал сваляне от длъжност на президента, отбелязва БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1304 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ЗАКОННОСТ И ЧОВЕШКА КРИТИКА!

2019.02.19 | 13:52

2

Макар обожествяваните „мирни“, „високоморални“, „високонравствени“, „високодостойни“ американски президенти, защитници на американските "демокрация", "свобода, "законност" и поради това удостоявани със световни „престижни“ награди като „миротворци“, с разбиране, но „без кеф“ да се самопринуждават да се изживяват като Богове (сваляйки законно избрани правителства, унищожавайки народи, бастисвайки държави, водейки икономически войни, чрез налагане на „справедливи“, „мотивирани“ санкции,...), все пак, въпреки техните „божественост“, „всесилие“, „всемъдрост“, „алтруизъм“, „добросъвестност“, „добронамереност“, „почтеност“, „скромност“, за голямо съжаление не са им чужди и някои човешки качества, напр. възмущение и критика, породени от незаконното според тях, макар и мирно, желание на собствения им народ да ги свали от длъжност!

лоша идея.

2019.02.19 | 10:11

1

Америкнските ляво- толерасти се побъркаха от безсилна злоба срещу Тръмп! Тайни завери и сгляди за вътрешен преврат? Мълър харчи народна пара вече трета година и е доказал едно голямо нищо. Пелоси и Шумър всеки ден измислят нова мърсотийка . Либерастките медии СНН, НБС, МЙТ, ВП и т.н. се задъхват от омраза. Но бай- Тръмп здраво кормилото и вече спечели следващите избори !

Добави коментар

Водещи новини