Мит Ромни поведе в надпреварата за президентска номинация

  • 29 февруари 2012 09:15

  • 884
  • 0
Мит Ромни поведе в надпреварата за президентска номинация
© gettyimages

Победата на Мит РомниМит Ромни Уилръд Мит Ромни е американски бизнесмен и политик от Републиканската партия. Губернатор на на първичните избори в два американски щата е сред водещите теми за чуждите издания.

Умереният Ромни спечели първичните гласувания в щатите Аризона и Мичиган и така запази статута си на фаворит в битката за номинацията на републиканците. Досега той е спечелил надпреварата в 6 щата, неговият основен съперник Рик СанторумРик Санторум Ричард Джон Санторум е американски политик и кандидат на Републиканската партия за в 4, а Нют Гингрич само в един, пише в. "Монд". Изданието припомня, че кампанията на Ромни е по-добре финансирана и организирана от тази на конкурентите му. Въпреки това ултраконсервативният Санторум си остава заплаха, защото успя да обедини около кандидатурата си множество републиканци, смятащи Ромни за прекалено умерен. Но ако Санторум трябва накрая да се изправи срещу демократа Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, то неговите позиции срещу аборта дори и в случай на изнасилване и срещу противозачатъчните могат да отблъснат избирателите от центъра, предупреждава в. "Монд".

Предимствата на Ромни са ръководният му опит, огромното богатство, с което да финансира кампанията си, и подкрепата на ръководството на Републиканската партия. Недостатъците му са неговата слава, че си сменя често мнението, както и полемиката, породена около начина, по който е натрупал богатството си, пише в. "Фигаро". Предимствата на основния съперник на Ромни - Санторум, са по-скромният му стил и произход, идеите, които могат да привлекат дясното крило сред републиканците и това, че е добър оратор. Недостатъците му са, че няма толкова пари за финансиране на кампанията си, че е гласувал в Конгреса в подкрепа на неща, които са в противоречие с настоящите му позиции, и че етикетът на християнски екстремист, който някои му поставиха, трудно ще привлече повече избиратели, отбелязва френският вестник.
Преди двойната победа на Ромни в Аризона и Мичиган Санторъм си вкара два автогола, които може би му навредиха, припомня италианският в. "Република". Първият беше, когато каза, че му се повдига от прочутата реч на Джон Кенеди за разделянето на държавата и църквата и вторият, когато обвини Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият в снобизъм, защото пожела на всички млади американци да завършат до край образованието си.
Единият от щатите, в който победи Ромни - Мичиган, е неговият роден, но там победата се оказа по-трудна от очакваното, пише в. "Вашингтон пост". В първата си реч след победата републиканецът не критикува съперника си Санторъм, а се ограничи с нападки срещу Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият заради бавното темпо, с което се справя с икономическата ситуация в страната. Ромни отново отправи и посланието си от 3 точки да направи правителството по-мъдро, по-малко по състав и по-опростено в действията си. Победата на Ромни в Аризона и Мигичан отново поражда въпроса може ли бивш губернатор на североизточен щат с предистория на идеологическа миграция да спечели номинацията на Републиканската партия в епохата на Чаеното парти с всичките му искания за политическа чистота и страст, отбелязва в. "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини