Тръмп: Трябва да отхвърлим политиките на отмъщения и ответни удари и да прегърнем общото благо

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския призова в годишната си реч "За състоянието на съюза" републиканците и демократите да правят компромиси, предадоха Франс прес и ДПА.

"Трябва да отхвърлим политиките на отмъщения и ответни удари и да прегърнем безграничния потенциал на сътрудничеството, компромиса и общото благо. Заедно можем да скъсаме с десетилетията на политически безизходици. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изработим нови решения и да разгърнем невероятното обещание за бъдещето на Америка. Решението трябва да вземем ние", заяви Тръмп в речта си - първата, която той произнася в условия на споделено управление, след като демократите поеха контрола над долната камара на Конгреса.

Речта му идва след дълги седмици спорове между демократите и републиканците за стената, която Тръмп иска да построи при границата с Мексико. Президентът в крайна сметка отстъпи и сложи край на продължилата рекордните 35 дни частична парализа на държавната администрация, без да е получил финансиране за проекта си за борба с незаконната имиграция.

Тръмп призова членовете на Конгреса да работят заедно по деликатната тема за имиграцията и увери, че само една стена по южната граница може да гарантира сигурността на САЩ.

"Ще построя тази стена. Стените работят и спасяват животи. Затова нека работим заедно за постигане на компромис и да сключим споразумение, което ще направи Америка наистина сигурна", каза Тръмп.

Той разкритикува разследването на специалния прокурор Робърт Мълър, част от която касае подозренията за съглашателство между Русия и предизборния екип на Тръмп по време на кампанията за президентските избори от 2016 г.

"В САЩ се извършва едно икономическо чудо и единствените неща, които могат да го спрат, са идиотските войни, политиката или смехотворните и партийни разследвания", заяви Тръмп, който редовно определя разследването на МЪлър като "лов на вещици".

"Ако искаме мир и законност, не може да имаме войни и разследвания. Трябва да сме единни в нашата страна, за да победим враговете си в чужбина", каза Тръмп.

Той предупреди, че Китай повече няма да може "да краде работните места и богатството на американците" и настоя Пекин да сложи край на "несправедливите си търговски практики".

"Имам голямо уважение към президента Си (Цзинпин) и работим по ново търговско споразумение с Китай, но то трябва да включва реални структурни промени, за да се сложи край на несправедливите търговски практики, да се намали хроничният ни дефицит и да се защитят американските работни места", заяви Тръмп, който започна търговска война с Китай, за да го накара да седне на масата за преговори.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и китайският му колега Си Цзинпин сключиха 90-дневно примирие на срещата си на върха в Буенос Айрес на 1 декември. Оттогава се водят преговори за промяна на търговския баланс в полза на САЩ, но и за спазването на интелектуалната собственост и спирането на принудителния трансфер на технологии.

Тръмп обяви намерението си да сложи край на епидемията от ХИВ/СПИН в САЩ като заяви, че тази цел може да се постигне за 10 години.

"В бюджета си ще поискам от демократите и републиканците да поемат необходимия ангажимент да се премахне епидемията от ХИВ в САЩ до 10 години. Заедно ще победим СПИН-а в Америка и други страни", заяви Тръмп.

По официални данни през 2017 г. в САЩ около 38 000 души са заразени с ХИВ. През годините броят им спада, освен в някои общности като хомосексуалните, чернокожите и латиносите.

Тръмп призова също за повече усилия за борба с раковите заболявания при децата и заяви, че иска да издигне в приоритет понижаването на разходите за здравеопазване и лекарства.

Тръмп призова Конгреса да приеме закон за забрана на аборти "в напреднала бременност". Този израз обикновено се използва за последното тримесечие от бременността.

Абортите са деликатна тема в САЩ от десетилетия. През 1973 г. Върховният съд постанови, че забраните на абортите са неконституционни, въпреки че в някои щати има ограничения за аборти в напреднала бременност.

Тръмп отбеляза, че в САЩ има "повече работещи жени от всякога досега и повече жени в Конгреса от всякога досега". При тези думи конгресменки от Демократическата партия се изправиха и изръкопляскаха в рядка проява на подкрепа към речта на президента републиканец.

Тръэмп обяви, че ще се срещне с президента на Северна Корея Ким Чен-ун на 27 и 28 февруари във Виетнам, за да продължат преговорите по ядреното разоръжаване на Пхенян.

"Като част от нашата дръзка нова дипломация продължаваме историческите си усилия за мир на Корейския полуостров. Заложниците ни се завърнаха у дома, ядрените изпитания престанаха и не е имало изстрелване на ракета от 15 месеца. Ако аз не бях избран за президент на САЩ, сега по мое мнение щяхме да сме в широкомащабна война със Северна Корея. Още много остава да се свърши, че отношенията ми с Ким са добри", заяви Тръмп.

Тръмп и Ким се срещнаха за пръв път в Сингапур през юни м.г. Това бе първата среща на действащ президент на САЩ с лидер на КНДР.

САЩ са съсредоточили усилията си към създаване на съвременна система за противоракетна отбрана, заяви Тръмп, цитиран от ТАСС.

"През последните две години започнахме широкомащабно възстановяване на въоръжените сили на САЩ", каза Тръмп и напомни, че бюджетът на Пентагона за 2018 г. е бил около 700 милиарда долара, а за тази година - около 716 милиарда долара.

"Един от елементите на засилване на военната си мощ САЩ разработват нова система за противоракетна отбрана", заяви той и отбеляза, че неговата администрация "никога няма да се извинява за отстояването на американските интереси".

САЩ са готови да проучат възможността за ново сключване на американско-руски Договор за ликвидиране на ракети със среден и малък обсег, в който да се включат още Китай и други държави, заяви Тръмп.

"Русия многократно нарушаваше условията" на досегашния ракетен договор от 1987 г. "Затова обявих, че САЩ официално се изтеглят от този договор. Може би можем да договорим друго споразумвение, като включим в него Китай и други страни. А може би не. В такъв случай ние ще отделим много повече пари от всички други и ще внедряват много повече от тях" в областта на отбраната, каза Тръмп.

САЩ успяха да накарат другите членки на НАТО да увеличат разходите си за отбрана", което позволява по-справедливо разпределение на финансовия товар в алианса, заяви Тръмп.

"Накарахме другите страни да плащат справедливия си дял (в бюджета на НАТО). В продължение на дълги години НАТО се отнасяше несправедливо към САЩ. Сега обаче постигнахме съюзниците от НАТО да увеличат военните си разходи със 100 милиарда долара", каза Тръмп.

Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския заяви, че се водят конструктивни разговори с талибаните в Афганистан, откъдето президентът на САЩ се надява да изтегли американските войски след повече от 17 години конфликт.

"Войските ни се биха с несравнима смелост (в Афганистан) и благодарение на храбростта им вече сме в състояние да намерим мирно решение на този дълъг и кървав конфликт. Моята администрацията води конструктивни разговори в Афганистан с редица афганистански групи, включително с талибаните. С напредването на тези преговори ще можем да намалим присъствието на войските си и да се съсредоточим върху борбата с тероризма. Не знаем дали ще постигнем споразумение, но знаем, че след две десетилетия война е настъпил моментът поне да се опитаме да постигнем мир", каза Тръмп.

Той заяви, че най-големите предизвикателства, пред които са изправени САЩ, се намират в Близкия изток и спомена също Сирия и изненадващото си решение да изтегли разположените там около 2000 американски войници.

"Като кандидат за президент обещах нов подход. Великите нации не водят безкрайни войни", изтъкна той и заяви, че през последните две десетилетия военните разходи на САЩ в Близкия изток са достигнали 7 трилиона долара.

"Когато встъпих в длъжност групировката "Ислямска държава" контролираше над 50 000 кв. км в Ирак и Сирия. Днес сме освободили почти изцяло тази територия от тези кръвожадни убийци. Сега работим заедно със съюзниците си по унищожаването на остатъците от ИД и е време горещо да посрещнем у дома тези, които храбро воюваха в Сирия", каза Тръмп.

Тръмп разкритикува "радикалния режим в Иран" и обеща, че Техеран никога няма да се сдобие с ядрени оръжия.

"Те вършат лоши, лоши неща", каза Тръмп и обвини правителството в Техеран, че е антисемитско.

Миналата година Тръмп се изтегли от иранското ядрено споразумение и наложи на Техеран редица нови санкции, които по думите му са "най-тежките, налагани някога на една страна".

САЩ възнамеряват да подкрепят народа на Венецуела в стремежа му към свобода, заяви Тръмп.

"Ние сме заедно с венецуелския народ в благородния му стремеж към свобода. Осъждаме жестокостта на режима (на президента Николас) Мадуро, чиято социалистическа политика превърна тази най-богата южноамериканска страна в страна, която изпадна в крайна бедност и отчаяние", заяви Тръмп.

"Тук в САЩ ни тревожат новите призиви да приемем социализма в нашата страна. Америка е основана върху свободата и независимостта, а не върху държавни принуди, господство и контрол. Родени сме свободни и ще останем свободни. Днес потвърждаваме ангажимента си Америка никога да не стане социалистическа страна", каза Тръмп.

Президентът завърши речта си с призив към американците "да изберат величието", предаде Асошиейтед прес.

Тръмп завърши 82-минутната си реч "За състоянието на съюза" с оптимистична нотка.

"Най-големите ни победи тепърва предстоят и тепърва започваме да мечтаем. Нека да не бъдем дефинирани от разногласията си", призова Тръмп.
 

Коментари

 1. 2019.02.07 | 02:44

  Голям, човек! Голям, президент!

 2. 2019.02.06 | 12:21

  Относно "политиките на отмъщения и ответни удари" на всеки съзнателен човек всичко е ясно!
  А че те винаги са прегръщали общото благо, предстои дори недостатъчно съзнателните хора да го проумеят! ///

  Препоръката "Трябва да отхвърлим политиките на отмъщения и ответни удари и да прегърнем общото благо" е неосъществима, защото не от американците зависят тези неща, а от разпореждащите се в душите им Мамони (Сатани, Антихристи...)! Т.е. в душите на американските политици ги няма Христовите сили на Любовта, а само нейните противоположни сили! ///

  "В англо-американската култура се намират зародишите на злата раса. Англо-американската култура ще изтощи културата на Европа" (Рудолф Щайнер, велик Посветен, ясновидец с висш ранг, основател на Християнската Наука за Духа или Антропософията, духовнонаучни изследвания във всевечната Хроника Акаша, том 93а, Берлин, 31.Х.1905).
  "За народите на Средна и Източна Европа няма нищо по-лошо от това да се подражава на културата на Запада (вкл. САЩ) във всяка от областите. Защото в този случай те биха подражавали на нещо, за което те нямат инстинкт, което не може да се приспособи, не може да се прихване в тях" (Пак там, том 192, Щутгарт, 29.VI.1919).

  1. 2019.02.06 | 17:28

   Май не само Тръмп не си пие хапчетата.

 3. 2019.02.06 | 08:48

  Абе тоя въобще не си пие хапчетата редовно.

 4. 2019.02.06 | 07:12

  Браво. Най- на края нещо позитивно
  И без ракети

 1. 1

Напиши коментар

Избори

още

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Ще се промени ли Турция след местния вот в Истанбул?

Ще се промени ли Турция след местния вот в Истанбул?

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?

НАСТРОЙКИ ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ

 • Нормално функциониране на сайтовете
  Не е зададено

  Тези данни са стриктно необходими за нормалната работа на сайтовете и мобилните ни апликации. Чрез тях можем да удостоверим самоличността Ви като логнат потребители, да Ви покажем по-добре съдържанието, да заредим сайта по-бързо, да защитаваме сайтовете и Вас от посегателства.

  Такива данни например са данните от сесията Ви – информация дали сте логнат, кеширано съдържание и други.

  Тук попадат и данните, свързани с идентифицирането Ви във връзка с регистрация за използване на наша услуга.

 • За изпълнение на нашите услуги
  Не е зададено

  Някои от услугите ни, като електронната търговия, изискват да споделите с нас лични данни. Използваме ги за да можем да изпълним договора си с Вас, за продажба и доставка на предлаганите от нас стоки.

  Други предлагани от нас услуги са възможностите да добавяте новина, коментари, снимки или видеа. Използваме личните Ви данни, която ни дава възможност да Ви идентифицираме и при необходимост – да модерираме добавеното от Вас съдържание.

 • За измерване
  Не е зададено

  Събираме информация за Вашето използване на съдържанието и я комбинираме с предишно събрана, за да измерим, разберем и отчетем Вашето използване на услугите ни.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на реклами
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно налична, за да подберем и Ви доставим релевантна реклама и за да можем да измерим доставката и ефективността й. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите предишни интереси към подбрани реклами, обработка на данни за поведението Ви, когато рекламата Ви е била показана, колко често Ви се показват дадени реклами, къде и кога са Ви били показани, дали сте предприели действие свързано с рекламата, включително клик на рекламата и направена покупка.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За подбор, доставка и отчитане на съдържание
  Не е зададено

  Събираме информация и я комбинираме с предишно събрана, за да подберем и Ви доставим релевантно съдържание и да измерим доставката и ефективността му. Това може да включва предварително събрана информация за Вашите интереси към съдържанието, обработка на данни за показаното Ви съдържание, колко често или за колко време е било показано, дали сте предприели действие, свързано със съдържанието, включително клик на съдържанието.

  Тази цел не включва персонализиране и профилиране.

 • За персонализация и профилиране
  Не е зададено

  Събираме и обработваме информация за използването на услугите ни за последващо сервиране на персонализирана реклама и/или съдържание в друг контекст, напр. други сайтове и мобилни апликации, след време.

  Типично, съдържанието и поведението Ви на сайта/мобилната апликации се използва за създаване на заключения за Вашите интереси, чрез които се управлява бъдещият избор на сервирани реклами и/или съдържание.

 • По възложение и за проекти на трети страни
  Не е зададено

  При конкретни проекти по възложение на трети страни събираме Ваши лични данни, които им споделяме за осъществяване целите на проектите им. Детайлна информация за целите може да намерите в Общите условия на всеки конкретен проект, който ще Ви бъдат предоставени за получаване на Вашето съгласие.

  Понякога използваме личните ви данни, за да Ви информираме за игри и промоционални оферти на Спортал и/или на трети страни – Партньори на Спортал.

  За изпълнение на тази цел, събираме Ваши лични данни, за да Ви информираме за наши или на трети страни, наши партньори, инициативи, промоции, игри, оферти и други.

  За всички описани по-горе цели можем да използваме инструменти на трети страни.

 • За Директен маркетинг
  Не е зададено

  За да Ви изпращаме винаги актуална и полезна информация за нашите инициативи, събираме данни като адрес на електронна поща или друг начин за контакт с Вас – Viber, Skype, Messenger профил или такъв в друга комуникационна платформа.