Джон Кери призова президента на САЩ Доналд Тръмп да подаде оставка

  • 23 януари 2019 08:32

  • 1632
  • 2
Джон Кери призова президента на САЩ Доналд Тръмп да подаде оставка
©

Бившият американски държавен секретар Джон Кери призова вчера президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския да подаде оставка, предаде Франс прес.

Кери не изключи възможността да участва на изборите за президент на Съединените щати през 2020 г.

"Вече заявих публично, че не отхвърлям тази възможност, но в момента не планирам кампания", заяви 75-годишният Кери пред телевизия Си Ен Би Си по време на Световния икономически форум в Давос.

В случай, че се кандидатира за президент, Кери ще трябва най-напред да се справи с конкуренцията на останалите кандидати от Демократическата партия, най-скорошният от които е сенатор Камала Харис. Харис обяви кандидатурата си в понеделник, припомня Франс прес.

Джон Кери определи като срамно спирането на работата на американското правителство заради противопоставянето между конгресмените демократи и президента Тръмп по въпроса с финансирането на граничната стена с Мексико.

Кери освен това обвини Тръмп в лъжи, особено по отношение на Парижкото споразумение за климата.

На въпроса какво би казал на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския при среща с него Кери отговори: Подайте си оставката!

Последвайте канала на

БТА
1632 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.01.23 | 16:36

2

Хахаха

въпрос за размисъл

2019.01.23 | 09:20

1

Що е то каПутинско болшевишко мекере и има ли почва в Америка ?

Добави коментар

Водещи новини