Бивш адвокат на Тръмп ще свидетелства пред комисия в американския Конгрес

  • 11 януари 2019 07:45

  • 400
  • 0
Бивш адвокат на Тръмп ще свидетелства пред комисия в американския Конгрес
© Getty Images

Бившият адвокат на американския президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския - Майкъл Коен, ще даде показания на 7 февруари пред комисия на американския Конгрес, предадоха световните агенции. Новината съобщи демократът Илайджа Къмингс, който ръководи комисията за контрол към Камарата на представителите в Конгреса.

Тръмп, който е на посещение в Тексас, каза, че това не го притеснява.

Коен беше осъден през декември на три години затвор заради различни злоупотреби. Неотдавна той се обърна срещу Тръмп, заради когото в миналото твърдеше, че е готов да бъде прострелян.

Сега Коен обвинява Тръмп, че му е наредил преди президентските избори през 2016 г. да "купи" мълчанието на две жени, които твърдели, че са имали връзка с милиардера. Плащанията са смятани от американското правосъдие като нарушение на закона за финансиране на предизборните кампании. Тръмп твърди, че не е искал нищо от Коен.

Коен каза, че се радва, че му се дава възможност да представи пълна и достоверна версия на събитията отпреди три години.

Последвайте канала на

БТА
400 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини