Американски гражданин е бил задържан в Иран

  • 09 януари 2019 07:10

  • 456
  • 0
Американски гражданин е бил задържан в Иран
© Pixabay

Бивш американски военен се намира в затвор в Иран, след като пристигнал в страната при приятелката си иранка, съобщи в. "Ню Йорк таймс", цитиран от Франс прес.

Четиридесет и шест годишният Майкъл Р. Уайт от щата Калифорния така и не се върнал с полета си през Дубай през юли, разказала майка му пред вестника.

Държавният департамент на САЩ посочи, че е в течение на изнесената в печата информация за задържането, но отказа да съобщи подробности, обосновавайки се с неприкосновеността на личните данни и живот.

"Нямаме по-висш приоритет от безопасността и сигурността на американските граждани в чужбина", коментира говорител на ведомството.

Джоан Уайт, майка на задържания, каза пред "Ню Йорк таймс", че синът й е пътувал пет или шест пъти до Иран на посещение при приятелката си.

Майката научила от Държавния департамент, че синът й е задържан въз основа на неизяснени и до момента обвинения.

Пред вестника Джоан Уайт каза, че се е обърнала към Швейцария, която представлява интересите на САЩ в Иран в отсъствието на дипломатически отношения между двете страни, с молба за консулско посещение при сина й.

Най-малко още трима американски граждани, включително двама от ирански произход, се намират в затвора в Иран.

Отношенията между Техеран и Вашингтон силно се влошиха миналата година, след като президентът Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че САЩ се оттеглят от споразумението за ядрената програма на Иран и възстановяват санкциите срещу Техеран.

Последвайте канала на

БТА
456 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини