Доналд Тръмп: На границата на САЩ с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза

  • 09 януари 2019 06:39

  • 859
  • 1
Доналд Тръмп: На границата на САЩ с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза
©

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския каза снощи в телевизионно обръщение, предавано от Овалния кабинет на Белия дом, че на границата на Съединените щати с Мексико има разрастваща се хуманитарна криза и криза със сигурността, въпреки че пресичанията на границата са намалели през последните години, предаде Асошиейтед прес.

Тръмп каза, че всички американци страдат от неконтролираната нелегална имиграция, която поглъща обществени ресурси и намалява работните места и заплатите.

Между най-засегнатите от нелегалната имиграция според президента са афроамериканците и испанскоезичните американци. Той обаче не даде никакви доказателства в подкрепа на това твърдение.

Тръмп се опита да убеди американците, че нелегалният наплив на мигранти в САЩ през южната граница е криза и настоя, че работата на правителството е спряна, защото демократите отказват да финансират сигурността на границата, добавя АП.
Президентът поиска 5,7 милиарда долара за стоманена ограда по границата с Мексико. "По искане на демократите, това ще бъде стоманена ограда, а не бетонна стена", продължи Тръмп. Според него ограда по границата е критично важна за граничната сигурност и е необходима, за да пресече нелегалната имиграция от Латинска Америка.

Франс прес напомня, че желаната от него стена е причина за частичната парализа на федералното правителство, продължаваща 18 дни.

Последвайте канала на

БТА
859 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.01.09 | 08:41

1

БРАВО ТРЪМП! БЪЛГАРИЯ Е С ТЕБ!

Добави коментар

Водещи новини