Доналд Тръмп ще направи обръщение към нацията за ситуацията на границата с Мексико

Американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския обяви, че ще направи днес обръщение към нацията по повод ситуацията на границата с Мексико, предаде Франс прес.

"Имам удоволствието да ви информирам, че ще направя обръщение към нацията по отношение на хуманитарната криза и (заплахата за) националната сигурност по нашата южна граница". Това написа вчера в "Туитър" президентът в 17-ия ден от частичната парализа на федералните административни структури.

Вицепрезидентът Майк Пенс каза вчера на брифинг, че Тръмп още не е взел решение дали да обяви извънредна ситуация, с което да заобиколи Конгреса и да нареди да бъде построена стена по границата без неговото одобрение, предаде БТА.

"Демократите трябва да започнат да преговарят", заяви Пенс. Той добави, че президентът републиканец е поканил представители на Демократическата партия да се върнат в Белия дом, за да бъдат обсъдени предложенията на правителството за излизане от задънената улица. Запитан защо правителството не е поискало по-рано в процеса на изготвянето на бюджета 5,7 милиарда долара за финансирането на стената, той отговори, че сега "нещата се влошиха много повече".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Прав ли е Доналд Тръмп да иска оспорване на изборните резултати?

Избрано от Интернет