Имиграцията е сред основните тревоги за американците през 2019 г.

  • 04 януари 2019 17:41

  • 454
  • 0
Имиграцията е сред основните тревоги за американците през 2019 г.
© Gettyimages

Почти половината американци определят имиграцията като основен въпрос, с който да се заеме правителството тази година, показва проучване, цитирано от Асошиейтед прес. Допитването на Асошиейтед прес и на Националния център за изследване на общественото мнение е проведено малко преди началото на парализата на американското правителство, до която се стигна заради искането на президента Доналд Тръмп за финансиране на предлаганата от него стена по границата с Мексико.

Проучването показва, че тази година е много по-вероятно както републиканците, така и демократите да посочат имиграцията като един от най-важните според тях въпроси за САЩ в сравнение с преди година. Според анкетата 49 процента от американците посочват имиграцията като един от петте основни проблема, с които те се надяват правителството да се заеме през 2019 г. За сравнение 27 процента са посочили имиграцията през декември 2017 г. Между републиканците и демократите продължава да има големи различия по въпроса кои са най-добрите решения.

Все още има по-голяма вероятност имиграцията да бъде посочвана като основен въпрос от републиканците, отколкото от демократите - това свидетелства за по-голямото значение, което републиканците отдават на тази тема. Имиграцията обаче е все по-важен въпрос и за републиканците, и за демократите.

Проучването показва, че 65 процента от републиканците смятат имиграцията за един от петте основни проблема за САЩ - това е увеличение в сравнение с 2017 г., когато делът им е бил 42 на сто. Сред демократите 37 процента посочват имиграцията като основен въпрос - в сравнение с едва 20 на сто преди година. Близо две трети от тези, които са определили имиграцията като основен приоритет, изразяват малка увереност, че правителството може да постигне напредък тази година - от тях една трета казват, че нямат никакво доверие.

Около една трета заявяват, че са поне умерено уверени в способността на правителството да постигне напредък по въпроса с имиграцията.

Последвайте канала на

Нора Виткова
454 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини