Благотворителната фондация на Тръмп се саморазпуска

  • 18 декември 2018 20:31

  • 914
  • 1
Благотворителната фондация на Тръмп се саморазпуска
© gettyimages

"Фондация Тръмп", която през юни беше дадена на съд от прокурорката на щата Ню Йорк Барбара Ъндъруд, се е съгласила да се саморазпусне, като това ще стане под съдебен надзор, предадоха световните агенции, като цитираха споразумение, постигнато днес между фондацията на семейство Тръмп и съдебните власти.

Според нюйоркското правосъдие фондацията е била използвана от милиардера Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за финансиране на негови лични разходи. В иска, подаден срещу фондацията, се твърди, че тя е действала като продължение на бизнеса и на политическата кампания на Тръмп.

Правосъдието иска от фондацията да върне милиони долари, за които се предполага, че са похарчени неправомерно. Съдебните власти на Ню Йорк освен това вече забраниха на президента на САЩ и на неговите три най-големи големи деца да ръководят благотворителни организации.

Днес Барбара Ъндъруд, която е демократка, съобщи, че авоарите на "Фондация Тръмп" ще бъдат разпределени между други благотворителни организации, които преди това ще бъдат проверени.

Последвайте канала на

БТА
914 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.12.18 | 21:00

1

Без коментар какъв президент измамник си имат.

Добави коментар

Водещи новини