Тръмп готов да прекрати работата на правителството заради стената с Мексико

  • 16 декември 2018 21:11

  • 1131
  • 1
Тръмп готов да прекрати работата на правителството заради стената с Мексико
© Gettyimages

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е готов на всичко, включително и на частично спиране на работата на правителството заради финансирането на строежа на стената на границата с Мексико. Това заяви днес един от ключовите му съветници, Стивън Милър, в интервю за телевизия Си Би Ес, цитирано от ТАСС.

"Ще направим всичко необходимо, за да построим стената на границата (с Мексико) и да спрем продължаващата криза с нелегалната имиграция", подчерта Милър. Той отговори положително на въпрос на журналиста дали Тръмп е готов да спре работата на правителството заради изграждането на стената.

По-рано в. Вашингтон пост" съобщи, че Белият дом и някои федерални агенции са започнали превантивно да се подготвят за възможно частично спиране на работата на правителството заради разногласия между президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и демократите в Конгреса по въпроса за стената по границата. Крайният срок за гласуване на финансирането на администрацията изтича в края на идната седмица. Тръмп иска от Конгреса 5 милиарда долара за стената, а демократите са съгласни само на 1,3 милиарда долара.

Републиканците не разполагат с достатъчно гласове за приемането на бюджета за 2019 финансова година (започнала в САЩ още на 1 октомври). Той трябва да бъде гласуван до 21 декември, в противен случай работата на около една четвърт от държавните учреждения може да спре заради липса на средства.

Последвайте канала на

Novini.bg
1131 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ТАМ СТЕНА

2018.12.17 | 09:22

1

А ТУК ПРИЕМ НА ИЗРОДИ. ТОВА ЛИ Е СОРОСОИДНО-ЦИОНИСКАТА "ДЕМОКРАЦИЯ"?

Добави коментар

Водещи новини