Барак Обама: Остават ми още пет години в Белия дом

  • 23 февруари 2012 20:45

  • 800
  • 1
Барак Обама: Остават ми още пет години в Белия дом
©

Президентът Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият каза, че му остават още пет години в Белия дом, но не уточни, че това ще стане ако бъде преизбран през ноември, предаде Франс прес.

Обама каза това в интервю за американско радио на испански език. Водещият зададе въпроса защо президентът не е изпълнил обещанието от предизборната кампания през 2008 г. да прокара реформа на имиграционните закони. Обама отвърна, че президентството му не е приключило. "Имам още пет години. Ще стигнем и до това", каза той. Предложената от Обама реформа на имиграционните закони бе отхвърлена в Сената през 2010 г.

Победата на Обама през 2008 г. бе приписана отчасти на мобилизацията на малцинствата в негова полза. Две трети от испанско езичните избиратели - общността, която нараства най-бързо в САЩ, гласуваха за него, отбелязва АФП.

Обама изтъкна, че се е опитвал да изпълни обещанието си. "Но в крайна сметка живеем в демокрация. Не живеем в монархия. Не съм цар, а президент. И мога да прилагам единствено законите, приети от Конгреса", каза президентът.

Последвайте канала на

800 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
6a6

2015.01.30 | 16:30

1
boi s pra4ki dokato pukne6 4erna maimuno!

Добави коментар

Водещи новини