Бивш вицепрезидент на САЩ заяви, че е най-квалифициран за президентския пост

  • 05 декември 2018 09:07

  • 739
  • 1
Бивш вицепрезидент на САЩ заяви, че е най-квалифициран за президентския пост
© gettyimages (архив)

Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън заяви, че той е най-квалифицираният човек за президентския пост, предаде Асошиейтед прес.

Седемдесет и шест годишният представител на Демократическата партия каза това по време на проява в Университета на щата Монтана в град Мисула.

"Проблемите, с които страната ни се сблъсква, са проблемите, с които съм се занимавал през целия си живот - трудностите на средната класа и външната политика", каза Байдън, цитиран от Франс прес.

Според Байдън никой не трябва да се кандидатира за президент, ако не е уверен, че притежава необходимата квалификация. Бившият вицепрезидент посочи, че в рамките на два месеца ще вземе решение дали ще участва в предизборната кампания за президентските избори през 2020 г.

Байдън отбеляза, че Съединените щати не могат да си позволят още четири години президент да бъде Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Джо Байдън призова американските граждани да си спомнят кои са и да изберат истината, а не лъжите.

Байдън бе вицепрезидент и през двата четиригодишни мандата на президента Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, припомня Франс прес.

Последвайте канала на

БТА
739 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
педалите

2018.12.05 | 12:14

1

разбират от всичко.

Добави коментар

Водещи новини