Семействата Тръмп и Обама поднесоха съболезнования за кончината на Джордж Буш-старши

  • 01 декември 2018 13:52

  • 783
  • 1
Семействата Тръмп и Обама поднесоха съболезнования за кончината на Джордж Буш-старши
© Getty Images (Архив)

Президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и съпругата му Мелания поднесоха съболезнования за кончината на Джордж Х. У. Буш, възхвалявайки неговата "добра преценка и невъзмутимо лидерство", предаде Асошиейтед прес.

Буш вдъхнови поколения американци за обществена служба, посочва в изявление президентската двойка.

Семейство Тръмп също така отбелязва заслугата на Буш за превеждането на страната и света към "мирен и победен край на Студената война".

Буш остана скромен въпреки постиженията си, "следвайки тихия призив да служи, който му даваше ясно усещане за посока", допълва първото семейство на САЩ.

Офисът на бившия президент Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият и съпругата му Мишел също разпространи изявление, в което се посочва, че "животът на Буш бе свидетелство за идеята, че обществената служба е благородно, носещо радост призвание. А той се справи изключително добре по време на пътуването".

Семейство Обама го похвалиха за "разширяване на обещанието на Америка до новите имигранти и хората с увреждания. Ограничаване на напастта на ядрените оръжия и изграждането на широка международна коалиция за изгонване на един диктатор от Кувейт. А когато демократични революции разцъфтяха в Източна Европа, неговата стабилна, дипломатична ръка направи възможно постижение, което някога бе немислимо - край на Студената война без дори един изстрел".

Бившият президент демократ Бил Клинтън, който победи Буш в изборите през 1992 г., почете "вродената и неподправена почтеност" на някогашния си опонент.

"Вечно ще бъда благодарен за приятелството, което създадохме", посочи той.

"От момента, когато го срещнах като губернатор. . .бях поразен от добротата му към Челси, от вродената му и неподправена почтеност и от всеотдайността му към Барбара, неговите деца и техните увеличаващи се семейства", отбелязва Клинтън.
Малко американци могат - или някога ще могат - да се сравнят със заслугите на президента Буш пред САЩ и радостта, която той всеки ден извличаше от това, допълва Клинтън.

Последвайте канала на

Десислава Станева
783 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ох

2018.12.01 | 17:22

1

Един престъпник по-малко

Добави коментар

Водещи новини