Меркел пристигна на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес след 12 часа закъснение

  • 01 декември 2018 10:13

  • 588
  • 0
Меркел пристигна на срещата на върха на Г-20 в Буенос Айрес след 12 часа закъснение
© Getty Images (Архив)

Германският канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се пристигна в Буенос Айрес за срещата на върха на Г-20 с около 12 часа закъснение заради повреда в обичайния й правителствен самолет, предаде ДПА. Меркел пристигна с редовен полет на "Ибериа еърлайнс" от Мадрид.

Канцлерът ще се срещне тази сутрин (местно време) с руския президент Владимир ПутинВладимир ПутинВладимир Путин - руски политик. Роден на 7 октомври 1952 г. в Ленинград, сега Санкт-Петербург. През 1975 по график, но срещата й с президента на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е отложена за 13.30 ч. местно време днес (16.30 ч. по Гринуич).

Германската делегация включва вицеканцлера и финансов министър Олаф Шолц, правителствения говорител Щефен Зайберт и съветника за външна политика Ян Хекер.

Говорител на германските ВВС увери, че повредата на самолета на Меркел не се дължи на саботаж, а е техническа повреда на компонент в електроразпределителна кутия, която е блокирала големи части в електронната операционна система за полет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
588 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини