Майкъл Блумбърг дарява 50 милиона  долара за борбата срещу  наркоманията

  • 30 ноември 2018 21:53

  • 612
  • 0
 Майкъл Блумбърг дарява 50 милиона  долара за борбата срещу  наркоманията
© Getty Images/Guliver

Американският милиардер и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг заяви днес, че в рамките на три години ще дари общо 50 милиона долара за борба срещу наркоманията, предаде Ню Йорк.

Инициативата бе обявена в централата на организацията на бизнесмена "Блумбърг Филантропис", след като вчера бяха публикувани нови статистики, според които употребата на свръхдози наркотици и самоубийствата са намалили средната продължителност на живота в САЩ за трета поредна година.

50-те милиона долара ще бъдат предоставени на най-добрите програми срещу употребата на наркотици в десет от най-засегнатите американски щати като Западна Вирджиния, Ню Хемпшър и Охайо.

76-годишният Блумбърг, който възнамерява да се бори за номинацията на Демократическата партия за следващите президентски избори в САЩ, през ноември 2020 г., обяви на 18 ноември, че дарява 1,8 милиарда долара на частния университет "Джонс Хопкинс" (чийто възпитаник е и самият Блумбърг), за да предоставя стипендии и по този начин студентите от по-бедни семейства да не задлъжняват сериозно заради висшето си образование.

Преди междинните избори за Конгрес през ноември Блумбърг съобщи, че е предоставил 80 милиона долара в подкрепа на кандидати от Демократическата партия, припомня Франс прес, цитирана от БТА. 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
612 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини