250 000 души евакуирани от окръг Лос Анджелис заради пожари

  • 11 ноември 2018 07:01

  • 4187
  • 1
 250 000 души евакуирани от окръг Лос Анджелис заради пожари
© Gettyimages

Над 250 000 души бяха евакуирани от окръг Лос Анджелис в американския щат Калифорния заради бушуващите там пожари, предаде ДПА.
Окръжният шериф Джон Бенедикт каза, че двама души са умрели в зоната на пожара, но причините за смъртта им все още се разследват.


"Нашите пожарникари са изправени пред крайно тежки условия, каквито казват, че не са виждали през живота си", заяви началникът на огнеборците в окръга Дарил Осби. Пожарникарски хеликоптери работиха през цялата нощ в окръга, за да сведат щетите от стихията до минимум.

Метеорологът от компанията "Акюуедър" Брет Ратбън каза, че ветровете в Южна Калифорния ще се засилят отново днес, което ще разпространи пламъците. Пожарите са обхванали и богаташки крайбрежни райони като Малибу, където Лейди Гага, Ким Кардашиян, Гийермо дел Торо и Мартин Шийн бяха сред хората, принудени да напуснат домовете си, заради заповед за евакуация, отбеляза Асошиейтед прес.
Пожари бушуват и в Северна Калифорния. Те вече отнеха живота на девет души и далеч не са овладени. Над 6700 сгради, повечето от които жилищни, бяха опустошени в окръг Бют. Това е най-опустошителната огнена стихия, откакто щатът води статистика.

Новоизбраният губернатор Гавин Нюсън обяви извънредно положение в окръзите Бют, Лос Анджелис и Вентура.
Над 3000 души, 23 хеликоптера и самолети цистерни се борят с огъня.

Последвайте канала на

Novini.bg
4187 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.11.11 | 08:13

1

Тъй е - който гласува за Тръмп!

Добави коментар

Водещи новини