САЩ обвиниха офицери от китайското разузнаване за хакерска атака

  • 31 октомври 2018 07:15

  • 785
  • 0
САЩ обвиниха офицери от китайското разузнаване за хакерска атака
© Pixabay

Офицери от китайското разузнаване са заговорничили с хакери и вътрешни хора, за да проникнат в компютърните системи на частни компании и да откраднат информация за самолетен двигател, използван в пътническите самолети, се казва в показан вчера обвинителен акт на американските власти, цитиран от Ройтерс.

Според акта към момента на проникванията китайска държавна компания от въздушно-космическата сфера разработвала сходен двигател за произвеждани в Китай самолети и други страни. Десетимата обвиняеми са заговорничили да откраднат поверителни данни, "които могат да бъдат използвани от китайски юридически лица за разработване на същия или подобен двигател, без за това да са нужни някакви значителни разходи за изследвания и развойна дейност", се казва в обвинителния акт, показан от американското министерство на правосъдието.

В него се допълва, че са били атакувани над десет компании, но единствено корпорацията "Капстоун турбин" се споменава поименно. За останалите се посочва, че са френски производител от въздушно-космическата сфера с представителство в Сучжоу, Китай, компания от същата сфера от Великобритания и многонационален конгломерат за производство на търговски и потребителски продукти и системи отново във въздушно-космическата сфера, информира БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
785 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини