Колетите-бомби в САЩ имат общ подател

  • 25 октомври 2018 08:41

  • 2134
  • 3
Колетите-бомби в САЩ имат общ подател
© Getty Images/Guliver

Американските власти допускат, че случаите с бомбите, изпратени до няколко известни политически и обществени фигури, са свързани и имат общ подател или податели, съобщава Си Ен Ен.

ФБР разглежда случая като вътрешен тероризъм.Колетни пратки с бомби получиха Хилари и Бил Клинтън, Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият, ексшефът на ЦРУ Джон Бренън, бившият главен прокурор Ерик Холдър, конгресменът Деби Васерман - тя беше председател на Националната комисия на Демократическата партия, както и Джордж Сорос.

Колетът с името на Бренън беше изпратен до офиса на Си Ен ЕН в Ню Йорк, в Time Warner Center. Екипът на телевизионния канал беше евакуиран. Петте пакета са изпратени за анализ в лабораторията на ФБР в Коунтико, Вирждиния, съобщават от бюрото. Върху всеки от тях е посочен адрес за връщане до Деби Шулц във Флорида.

Подозрителен пакет е изпратен и до конгресмен от Калифорния - демократката Максин Уотърс. Пратката е била засечена при пощенска проверка в Мериленд. Губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо също е заявил, че е получил подобна пратка в в манхатънския си офис.

Прави впечатление, че получателите на бомбите са обект на нападки от страна на консервативните среди и персонално от страна на президента Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския. Тойот своя страна призова към единство и заяви, че насилието няма място в страната. Той обяви, че е започнало мащабно федерално разследване и че цялата мощ на правителството се използва в разследването.

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио определи станалото като "акт на терор, насочен срещу свободната преса и лидерите на страната". От ФБР заявиха, че е възможно да са изпратени още подобни колети до други лица и призоваха обществото да остане бдително.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2134 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Нео

2018.10.25 | 10:08

3
ZÉRO истина светът не вярва в пакетираните бисквити
Нео

2018.10.25 | 09:58

2
Доналд Тръмп президента на САЩ е истинската демокрация не им играе по тяхната демо крация и героя В.Орбан
мисли като Тръмп .
( стига ми трили демократичните коментари )
само кръвожадните "демократи"

2018.10.25 | 09:23

1
около Килъри получиха пакети. Малко нагласена изглежда тая работа.

Добави коментар

Водещи новини