САЩ и Канада постигнаха споразумение за осъвременяване на НАФТА

САЩ и Канада се договориха за осъвременяване на Северноамериканското споразумение за свободна търговия (НАФТА) и запазването му като тристранен пакт с Мексико, предадоха световните агенции, като се позоваха на канадски медии и запознати източници.

Телевизия Си Би Си съобщи, че САЩ и Канада са постигнали споразумение "по ключови раздели на нов договор НАФТА".

Канадски източници, запознати с преговорите, казаха, че страните са се споразумели за засилване на американския достъп до канадския пазар на млечни продукти и защита на Канада от евентуални американски мита, засягащи автомобилната индустрия.

Споразумението беше постигнато след двудневни преговори и преди определения краен срок, който изтичаше тази нощ.

Снощи канадският министър-председател Джъстин Трюдо свика правителствено заседание за обсъждане на преговорите за НАФТА.

Американски служител заяви по-рано, че САЩ и Канада са "много близо" до сделка. САЩ вече бяха постигнали двустранно споразумение с Мексико. Съобщено беше, че канадската външна министърка Кристия Фриланд е отменила своето планирано за днес обръщение пред Общото събрание на ООН заради преговорите.

Запознат източник каза, че американският президент Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския е одобрил споразумението за осъвременяване на НАФТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

US

още

Анкета

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Как според Вас протича кампанията за президент на САЩ?

Избрано от Интернет