Майкъл Блумбърг обмисля дали да се кандидатира за президент на САЩ

  • 18 септември 2018 06:46

  • 755
  • 1
Майкъл Блумбърг обмисля дали да се кандидатира за президент на САЩ
© Getty Images/Guliver

Бизнесменът и бивш кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг отново обмисля дали да се кандидатира за президент на Съединените щати, но този път като демократ, а не като независим. Това съобщи самият той пред в. "Ню Йорк таймс", предаде Франс прес.

76-годишният милиардер, собственик и основател на компанията за финансова информация "Блумбърг", каза пред вестника, че обмисля дали да се кандидатира на следващите президентски избори през 2020 г., но все още не е взел решение. "Засега работя за изборите на 6 ноември, после ще видя", посочи Майкъл Блумбърг. Едно е сигурно - че не смята да се явява като независим кандидат, защото само кандидат, издигнат от някоя от двете големи партии, има шанс да спечели.

"Немислимо е да се кандидатирам като републиканец - по много въпроси съм много далеч от сегашните позиции на Републиканската партия", продължи милиардерът. "Това не означава, че съм съгласен за всичко с Демократическата партия. Но не си представям да се кандидатирам като републиканец. Следователно, мога да бъда кандидат само на демократите".

Блумбърг бе кмет на Ню Йорк три последователни мандата и неведнъж досега е обмислял да се кандидатира за президент, но се е отказвал.

След избирането на Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския за президент обаче, Блумбърг, който направи своя кауза номер едно борбата с климатичните промени, осъжда бездействието на депутатите републиканци. За междинните парламентарни избори на 6 ноември, на които демократите се надяват да си върнат мнозинството в Конгреса, милиардерът, който обикновено е финансирал кандидати и на двете партии, сега е решил да подкрепи само кандидати от Демократическата партия, посочва АФП.

Последвайте канала на

БТА
755 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.09.18 | 14:39

1
Нормална реакция на всеки нормален човек, като гледа сегашния!

Добави коментар

Водещи новини